Reiki Zensi

Voor rust en ontspanning

Naast het volgen van cursussen kun je bij Reiki Zensi natuurlijk ook terecht voor behandelingen,

Een volledige behandeling duurt ongeveer één uur. Je gaat, indien fysiek mogelijk, op een behandeltafel liggen. Tijdens de behandeling gebruik ik specifieke handposities. Iedere handpositie duurt circa 3 tot 4 minuten, mede afhankelijk van de hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft. Meestal wordt bij het hoofd begonnen en dan naar de voeten toe gewerkt waarna de rug wordt behandeld. Je hoeft je daarbij niet te ontkleden. Op de achtergrond wordt rustige ontspanningsmuziek gedraaid.

Na verloop van enige tijd zul je merken dat Reiki je helpt te ontspannen. Onbewuste spanningen in je lichaam worden aan de oppervlakte gebracht. Dat gebeurt wel eens met kuchen, trillen, een borrelende maag, soms met huilen of lachen. Niets om je zorgen over te maken; het wil zeggen dat blokkades zich opheffen zodat de levensenergie weer kan stromen en je lichaam zich kan herstellen.

Een volledige behandeling/consult duurt ongeveer één uur en kost € 45,-. Reiki behandelingen kunnen ook op afstand gegeven worden. De kosten van een afstandsbehandeling zijn €25,-. Behandeling aan huis is ook mogelijk. Hiervoor zal ik een kleine extra kilometer vergoeding in rekening brengen.

Het aantal behandelingen hangt in het algemeen af van de soort klacht en hoe lang je er al mee rondloopt. Mijn ervaring is dat Reiki bijvoorbeeld bij stress-gerelateerde klachten snel effect heeft. Ook komt het wel eens voor dat er in het begin amper zichtbare verbetering is. Je weet namelijk nooit op welk niveau de energie van Reiki het eerst zijn werk doet: lichamelijk, geestelijk, emotioneel of spiritueel. Reiki is zowel een geneeswijze, als een heelmethode. Helen betekent één maken en slaat op het herstellen van de eenheid, de balans, tussen lichaam en geest.

Behandelingen zijn altijd volgens afspraak. Neem voor het maken van een afspraak graag telefonisch contact op.